tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: Team America: World Police


Selvästi South Parkin Timmy-hahmosta vaikutteita ottanut Matt Damon osaa sanoa elokuvassa vain oman nimensä. 
Team Americaa voi suositella kaikille, jotka pitää Toimintaelokuva-spoofeista ja nukeista. Joo, kuulitte oikein. Nukeista. Aiheena tällä kertaa on julkkikset. Syynä on se, että TAWP (enkö olekin nokkela?) on pullollaan julkkisnukkeja, joita lähes kaikkia esittää Trey Parker ja Matt Stone, South Parkin luojat ja elokuvan ohjaajat. Mukana on esimerkiksi Matt Damon, joka ei osaa sanoa muuta kuin nimensä, Kim-Jong Il, joka heiluu pääpahiksena (hänestä lisää myöhemmin) ja Michael Moore itsemurhapommittajana.

Elokuvan pahiksena on Kim-Jong Il, joka esimerkiksi laulaa tunteistaan ja tappaa Hans Blixin.

Tarina
Mutta niin, aiheena on Team America, terrorismin vastainen räjäyttelyneuvosto. Tarina alkaa, kun he ottavat avukseen Broadway-näyttelijän Gary Johnstonin suoraan kesken hänen AIDS-musikaalinsa esitysten. Kuulostaako hauskalta? Se on. Ja siitä voikin kokonainen 100-minuuttinen räjähdyksiä, patrionismia, nukkeja ja huutonaurua alkaa!

Kehuminen
Elokuvan oivallukset on täyttä kultaa! Elokuva sekoittaa satiiria, rivoa huumoria, toimintaelokuva-kliseitä ja absurdismia onnistuneesti ja nokkelalla South Park-tyylillä. Julkkiksia parjataan hyvin ja onhan monet heistä suuttuneet. Julkkikset onkin yksi elokuvan hauskimmista jutuista. Lempparini oli Matt Damon ja Helen Hunt. Ainoa moitteeni asiasta on, että julkkikset ei saanut paljon vuorosanoja. Muutama sai parin rivin pitkän puheen, mutta eniten puhuu Sean Penn. Esimerkiksi Matt Damon, joka ei sano muuta kuin nimensä (Matt Damon!) sanoo sen vain kahdesti tai kolmesti. Kiitoksia annan myös siitä että elokuva tuntui kestävän niin vähän aikaa. Kun olin katsonut jonkin aikaa, vilkaisin kuinka kauan kestää enää. Ihmettelin sitä jonkin aikaa.

Lopputulos
Loppujen lopuksi Team America on onnistunut ja hullunhauska satiiri ja parodia, joka saa minulta neljä ja puoli tähteä.


****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti