tiistai 22. joulukuuta 2015

Arvostelu: Star Wars - The Force AwakensTiesin jo alusta alkaen, että kun kävelen Taa Waasin (inside-läppä) jälkeen ulos salista, en pettyisi. Ja oikeassa olin.

Juoni on aika Star Wars-mainen. Imperiumin aika on toistanut itseään. Yksinäinen hiekantonkija Rey (Daisy Ridley) yrittää tienata cashia. Yhdessä R2-D2-maisen robotin kanssa hän törmää Finniin (John Boyega), kelkkansa kääntäneeseen 1.valtakunnan Storm Trooperiin, joka on paennut lentäjä Poen (Oscar Isaac) kanssa.
Pahiksena angstimaisesti riehuu Kylo Ren (Adam Driver). Muihin hyviin esimerkkeihin kuuluu tietysti Han Solo (vanha kunnon Harrison Ford) ja muut vanhat.


Elokuva on tosiaan hieno. Vaikka joku muu ei muuten välittäisi, myöntäkää nyt, onhan se ihan sairaan  hyvännäköinen. J.J. Abrams on saanut paljon asioita nappiin. Eikä ihme, onhan mysiöö tehnyt monta herkullista diginamipalaa. Eikä tällä kertaa vilkkunut niitä ´´lins flareja''.

Näyttelijät onkin hyvä asia elokuvassa. Olinhan minä tyytyväinen Finniin (huehuehue adventure time rulaa!) ja muihin. Han Solo ei ole muuttunut ollenkaan ja Adam Driver sen sijaan oli pieni pettymys. Hänen hahmonsa oli jopa vähän naurettava vauvanaamoineen kaikkineen. Sitä myös ihmettelen kun kaikki uudet sankarit on ihan keltanokkia. Ainakin John Boyega ei ole näytellyt muussa kuin yhdessä scifi-komediassa (mikä muuten tulee parin viikon päästä töllötimestä) ja Daisy Ridleyllekin tämä on ensimmäinen. Vanhat näyttelijät on säilyneet hyvin ja hoitavat duuninsa. Ja mukana on tietysti Chewie jonkun Jar Jar Binksin sijaan. 

Ja onhan ne aikaisemmin mainitut visuaalisuudet aivan henkeä salpaavia. On saatu mukaan kohtauksia, missä kaikki vain tuhotaan. on tämä kyllä tosiaan Abramsin märkä uni. Elokuvaa voi myös kiittää sen alkuperäisestä trilogiasta tähän kantanutta kieli poskessa- tekniikasta ja koulupoikamaisesta innostuneisuudesta ja vekkulimaisuudesta.

Tässä kohtaa varoitan katsojaa spoilerista. Koska en osaa laittaa peittävää kohtaa, kirjoitan män. Sen takia laitan myös pitkän välin, ettet vahingossa näe sitä. Anteeksi jo etukäteen. :)Lukesta myös täytyy huomauttaa lopussa. Miksi hän näyttää aivan Orson Wellesiltä? Kuinka kauan hän oli kadoksissa? Taisi unohtua intergalaktiset parranajovälineet kotiin? Kun lähdin salista näinkin kolmen jätkän kaveriporukan juttelemassa: 

- Nyt meillä on uusi *aseta R2-D2-äänitehoste tähän* ja Luke näyttää ihan Vesku Loirilta.

Loppujen lopuksi Star Wars: The Force Awakens tyydyttää Planeettataistoa janoavan fanin tarjoten samalla mukavia ja humoristisia hetkiä.

****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti