perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: Kekkonen Tulee!

Luukku 4: Kekkonen tulee!


Ensin haluasisin pyytää anteeksi, etten ole ehtinyt kirjoittaa. On aika kunnostautua.


Aake Kalliala ja Jukka Puotila esittävät elokuvassa homoparia Olavia ja Annelia .Kekkonen Tulee! on kaikille ei-hauskojen (jokainen päättäköön itse) mustien suomalaisten puskakomedioiden ystäville, jotka pitää stereotyyppisistä hahmoista ja perus-suomikomediasta.
Ja kyllä, en pitänyt elokuvasta.

Tarina on aika kiinnostava, vaikka ei muu elokuva olekaan. Pienessä Lappilaisessa Tuppukylässä kiertää mahdoton huhu. Itse Kekkonen on tulossa kylään! Se saakin koko kylän aivan sekaisin, kertojaa Sylviä lukuunottamatta. Luojan kiitos. Muuten en kestäisi ollenkaan. Pähkähulluun kylään mahtu monensorttista ihmehiihtäjää. On laihuttavaa baarinpitäjää, uskollista riipullaroikkujaa, listoja latelevia kirjastonhoitajaa ja räjäyttelevää terveydenhoitajaa. Henkilöt ovat ristiriitainen asia elokuvassa. Jotkut heistä ovat hauskoja ja tuovat paljon (mustaa) koomista helpotusta. Jotkin heistä ovat sen sijaan epämukavioa, epämiellyttäviä ja täysin epähauskoja ääliöitä. Vou, olenpas agressiivinen. Mutta nyt elokuvaan. Varoitus: Saatan olla agressiviinen. Ja en inhonnut niin paljon kuin voitte luulla.

Mielipiteeni elokuvasta on aika ristiriitainen. Sillä on hetkensä. Mutta huomatkaa: Irrallisissa, muutamissa kohdissa. Elokuva tosiaan on irrallinen. Käsikirjoitus harhailee minne milloinkin. Näyttelijät joko puhuvat liian hiljaa tai ylinäyttelevät ja huutavat. Kuvitelkaa soppa. Se maistuu silloin tällöin hyvältä. Mutta, välillä sinne menee muutama sattuma. Ja sitten se LAAJENEE
vaikka kuinka isoiksi. Ja välillä tulee joitain irrallisia, ihan hyviä osia, mitkä on omituisia ja turhia verrattuna muuhun soppaan. Kyllä, vertasin juuri elokuvaa soppaan. Mutta tosiaan, käsikirjoitus on aika irrallinen ja tylsä monessa kohdassa, enkä tajunnut tarinaa paljon. Omituista, minulla piti olla superpitkän pituinen lista tämän elokuvan virheistä, mutta unohdin ne. No, kuulitte jo tarpeeksi.

Loppujen lopuksi on Kekkonen Tulee! on irrallinen, hajanainen, löysä ja laiskasti käsikirjoitettu tarina.

**1 kommentti:

  1. Soppa elokuvan metaforana on erittäin hyvä. Se ei ole osiensa summa vaan jonkinlainen sekamelska. Joillekkin maistuu ja joillekin ei.

    VastaaPoista