torstai 25. helmikuuta 2016

Simpsonit-maratonini, Karin-arvostelu ja lyhytelokuvani

Päivää, ja ensi alkuun älkää huoliko. Minulta tulee hiihtoloman kunniaksi postaus. En paljasta vielä paljoa, mutta nyt päätin tehdä tämmöisen toisen postauksen, jotta saisitte jotakin lukemista ennen sitä toista. Koska se on meinaan ISO. En myöskään halunnut tunkea kaikkea samaan postaukseen. Tässä siis tämmöinen vähän lyhempi postaus. Nauttikaa!


Simpsonit-maratoniniJep, minulla oli tällainen maratoni kaksi päivää ennen tätä postausta. Tavoitteenani oli katsoa koko Simposoneiden neljäs tuotantokausi. Miksi neljäs? Tällä kaudella on joitain lempijaksojani ja olen kuullut paljon hyvää tästä kaudesta. Taso olikin harvinaisen korkea. Vain kaksi jaksoa sai alle neljän tähden arvosanan. Tässä lista jaksoista ja henkilökohtaiset arvosanani.

1. Kymmenen plus (Kamp Krusty)  ***** (parhautta)
2. Primadonna (A Streetcar Named Marge) ****½
3. Kerettiläinen keskuudessamme (Homer the Heretic) ***** (parhautta)
4. Kauneuskilpailut (Lisa the Beauty Queen) ***** (parhautta)
5. Kauhuja kerrassaan (Treehouse of Horror III) ****½
6. Rangaistus (Itchy & Scratchy: The Movie) ****
7. Susi ihmiselle susi (Marge Gets a Job) ***½ (kauden heikoimpia)
8. Syömäkone (The New Kid on the Block) ****½
9. Ystävä hädässä (Mr. Plow) ****½
10. Lisan ensimmäinen sana (Lisa’s First Word) ****½
11. Pumppu pettää (Homer’s Triple Bypass) ****½
12. Joko säteilee (Marge vs. the Monorail) ***** (parhautta)
13. Selman valinta (Selma’s Choice) ***** (parhautta)
14. Isoveli (Brother From the Same Planet) ***½ (kauden heikoimpia)
15. Rakastan Lisaa (I Love Lisa) ****½
16. Oluetta, ole oluetta (Duffless) ***** (parhautta)
17. Lisan hammastuet (Last Exit to Springfield) ***** (parhautta)
18. Silliä ja kuravettä (So It's Come to This: A Simpsons Clip Show) *** (kauden heikoin)
19.. Palkitut (The Front) ****
20. Pieksäjäispäivä (Whacking Day) ****
21. Telkien takana (Marge in Chains)
22. Gabbo vai Krusty (Krusty Gets Kancelled)

Tuossa siis mielipiteeni. Kuten sanoin, neljäs kausi on yksi Simpsoneiden parhaista kausista ellei paras. Parhautta edustavat siis Kamp Krusty, Kerettiläinen keskuudessamme, Kauneuskilpailut, Monorail, Selman Valinta, Duffless ja Lisan Hammastuet. Nmä jaksot ovat vain silkkaa parhautta ja täydellisyyttä. Eikä ainoastaan vitsien takia, näissä jaksoissa on fantastinen tarina, loistava käsikirjoitus ja myös todella hyvät hahmot, jotka kehittyvät paljon. Vaikka joistain näistä pidän melkeinpä vitsien takia, kuten tästä klassisesta vitsistä kauneuskilpailujaksossa.


Tuolle nauran itseni aina kipeäksi. Loppujen lopuksi tämä maraton oli hyvin menestykäs ja muistutti minua siitä ajasta kun Simpsonit olivat kerrassaan loistavia. Itseäni harmittaa ettei ensimmäiset jaksot katsomani jaksot olleet tältä tuotantokaudelta. Tälle maratonille annan loppujen lopuksi arvosanan 10/10.
Arvostelu - Karin 1

HUOM: Suurin osa lukijoistani on aikuisia joita ei varmaan kiinnosta manga. Voitte skipata tämän kohdan mutta lukekaa kuitenkin loppu koska minulla on tärkeää asiaa.

Alussa Karin saattaa vaikuttaa siltä tavanomaiselta, synkeältä, pikkutuhmalta ja ylisentimentaaliselta vampyyriromanssilta (kröh, twilight, kröh), jos kertoja on unohtanut osan tarinasta. Oikeasti Karin luo uudenlaisen, freesin twistin vampyyrisarjoihin.

Karin kertoo samannimisestä lukiolaistytöstä, joka pyörtyilee usein ja on ujo. Kyseinen asia johtuu hänen vampyyriudestaan. Mutta hän ei ole tavallinen vampyyri; häntä voisi sanoa käänteisvampyyriksi. Hän pystyy olemaan päivänvalossa ja veren imemisen sijaan hän vuotaa sitä. Kun uusi oppilas tulee Karinin luokalle, hän rupeaa saamaan näitä ''kohtauksia'' enemmän ja enemmän.

Vaikka Karin ei olekaan täydellinen manga (suoraan sanottuna, se on vähän kehno), sen tarina on kiinnostava ja omaperäinen. Käänteisvampyyri? Olen  uusi manganlukija, mutta en varmasti törmää yhtä alkuperäiseen konseptiin pitkään aikaan. Idea on hyvä, mutta toteutus ei niinkään. Tarina on hieman sekava ja hieman ns. ''pervo''. Karinissa on joitain aika härskejä vitsejä, itselleni tuli ainakin hieman kiusallinen olo kun luin tätä.

Tyyli ja kuvitus on taasen hieman ristiriitainen asia: ainakin yhdessä kohtauksessa oli ylilyödyn määrän verran verta, mille ainakin itse nauroin ja ajattelin jo splatteria. Mutta, toisaalta kuvitus on kovin stereotyyppinen ja vähän ''nähty''. Myös hahmojen, erityisesti Karinin kuvitus on hyvin karikatyyrimainen, eikä niinkään hyvällä tavalla.

Loppujen lopuksi Karin ei ole kovin kummoinen manga, vaikka sillä onkin alkuperäinen idea, ja hieman jo splatteria lähentelevä tyyli.
Pahoitteluni postauksen lyhyydestä, Maanantaina saatte hiihtoloman MEGApostauksen, tämä on niin sanotusti ''välipalapostaus''. Arvatkaapa muuten mitä? Minä olen tehnyt lyhytelokuvan isäni kanssa! Kyseisen pätkän nimi on O-tonttu. Laitan O-tontun tähän postaukseen, jotta saatte nähdä sen. Sanokaa vaikka kommenteissa mitä piditte? Palan halusta tietää mielipiteitänne.


4 kommenttia:

 1. En kestä yllätyksiä! Ei saa kiusata tuolla lailla. Nyt en malta odottaa seuraava postaustasi!

  Erittäin taiteellinen oli video, vaikutteita David Lynchilta, Lars Von Trieriltä? Kenties...? xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli pikkasen tarkoituskin. :D Oli kyllä taiteellinen, oli kyllä isäni varmaan Lynkkiä mietiskellyt kun tämä idea päähän pälkähti. Kaikki joille ollaan näytetty, on sanonut oudoksi. :D Jos musiikkeja ihmettelet, niin kyseessä on efekteillä kyllästettyä, väärinpäin soitettua sormipianon soittamista.

   Poista