tiistai 2. helmikuuta 2016

Arvostelu - Fantastic Four

Arvostelu - Fantastic FourElokuvan yllätyksiin kuuluu Jamie Bellin laittaminen Möykyn rooliin.

Fantastic Four on saanut omasta mielestäni yllättävän paljon kritiikkiä sekä katsojilta ja kriitikoilta. Ja vielä päälle tuottanut huonosti lippuluukuilla. Imdb:ssä komeilee keskiarvosanana 3,9 ja Rotten Tomatoessa prosenttina on 9. No,täytyy myöntää että allekirjoittanutkin lähti tätä katsomaan viiden  minuutin mielijohteesta ja tylsyydestä. Loppujen lopuksi meikäläinen yllättyi positiivisesti.

Elokuva alkaa Reed Richardsin (Miles Teller) nuoruudesta ja telesiirinlaitteen keksimiseen jonka ympärillä leffa loppujen lopuksi koko ajansa pyörii. Kun Richards tapaa Ben Grimmin (yllättävä valinta rooliin, Jamie Bell) he alkavat kehittää tätä keksintöä. Joitakin vuosia myöhemmin he esittelevät sen koulun tiedemessuilla. He saavat Franklin Stormin (Reg.E.Cathey) ja hänen tyttärensä Susanin (yllätyksetön Kate Mara) huomion. Ja siitä voikin puoliksi draama,  puoliksi supersankarileffa alkaa!

Näyttelijät tämän elokuvan sitten pelastavatkin inhon ja paperilautasilta syömisen suosta. Miles Teller, Jamie Bell ja Michael B. Jordan ovat loistavia rooleissaan kolmasosana Ihmenelosia. Kate Mara jää vähän äijien varjoon mutta kyllä hänkin ihan hyvin suoriutuu. Ja kaikki herkkänahkaiset ja ne jotka tunsivat pienen kivun ja kihelmöinnin tuolinsa päällä ei, en ollut loukkaava Kate Maraa kohtaan. Aikaisemmin minulle tuntematon Reg E.Cathey myös on loistava Susan ja Johnny Stormin isänä. Muista ei minulla sitten ollutkaan sanottavaa. Eikun, ei sittenkään.

Tiesittekö että: 1. Tämä elokuva kävi läpi rankan tien läpi kun sitä tehtiin. 2. Kaikki hyvin pienissä rooleissa olevat on vain näytelleet nykyajan 7/10 luokan toiminta-draama-seikkailu-elokuvissa. 3. Pidin tästä elokuvasta vaikka sen asiat ovat kuin reseptistä miten huono elokuva tehdään. 4. Se on aiheuttanut kiistanalaisuutta vain ja ainoastaan sen ohjaajan valituksen takia. 5. Imdb:n keskustelupalstalla puhutaan  tästä elokuvasta vain ja ainoastaan kuin: ihmetellä valintaa tehdä Johnny Stormista tummaihoinen,ihmetellä elokuvan keskiarvosanaa ja kyselyä tapetaanko tässä ihmisiä, koska lapseni haluaa nähdä tämän.

Niin kuin olen jo monia kertoja näin sanonut (anteeksi,jos toistan itseäni) tämä elokuva ei oikeasti ollut ollenkaan hullumpi. Ainoat jutut jotka vähän mättää on juonen mieto heikkous ja myös hieman kököt CGI-tehosteet. Aikaisemmin mainitsemani näyttelijät myös tekevät hyvää työtä ja erityisesti joukosta loistaa Miles Teller neuroottisen Richardsin roolissa.

***½

3 kommenttia:

  1. mielestäni tää on paljon huonompi kuin se alkuperänen versio:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en oikein osaa sanoa. Kiva, että sinäkin olet aloittanut blogin! Toivottavasti saat paljon lukijoita. :)

      Poista