maanantai 30. marraskuuta 2015

Joulukalenteri tulossa!

Joulukalenteri

Hei kaikki taas. Ennen asiaan menoa, haluaisin viettää hetken yhden asian hämmästelyyn. 
Okei, eiköhän tuo riitä. Eli asia on se, että tämä blogi on saanut PALJON PALJON lukijoita. Mutta tiedän tosiasiat. Te kaikki olette äidin kavereita, vai mitä? Arvasinko oikein? Jos haluatte tunnustaa, alhaalla on kommenttiboksi. Vaikka ei se tietysti haittaakaan.  Mutta nyt asiaan. 

Saatan ehkä hieman hätäillä. Ehkä vähän. No, sen siitä saa kun aloittaa blogin Marraskuun lopussa. Eli ajattelin aloittaa tämän blogin niin sanotulla ´´bängillä´´ ja ajattelin aloittaa blogimuotoisen joulukalenterin. Eli tässä asiat numerolistoina. Voi luoja, kun rakastan numerolistoja.

1. Joka päivä (jos ehdin) aion keksiä aiheen ja katsoa elokuvan missä se aihe on näkyvissä. 
2. Sen jälkeen arvostelen sen ja pohdin sen teemaa/teemoja.
3. Saattapi käydä niin, että en ehdi tehdä joka päivä, mutta senhän annatte anteeksi. Vai mitä?

Eli tässä siis se on. Olen päättänyt jo joitain elokuvia mitä katson, lähinnä siksi, koska minulle on tärkeätä, että katson tietyn elokuvan tiettynä päivänä (voi ette ymmärräkään). Kommenteissa voi ehdottaa myös muita aiheita tämän loppumisen jälkeen.
26 kommenttia:

 1. Tunnustan, olen äitisi kaveri. ;) Mutta vinkkasin blogistasi myös sinua pari vuotta vanhemmalle lapselleni, joka odottaa nyt innolla erityisesti kaakaopostauksia. Ja hän myös rakastaa listoja, tosin hänen rakkautensa ei taida rajoittua vain numerolistoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakaopostauksia tulee pian :) Mukavaa että on joku toinen, joka myös pitää listoista.

   Poista
 2. Tunnustan, olen äitisi kaveri. ;)

  Mutta olen myös kaakaon ja elokuvien kaveri. Antaa tulla vaan listan täydeltä tavaraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista cattis! Kysyisin myös, mistä tuo blogi kertoo jota seuraat? Vaikutti kiinnostavalta, mutta en ihan tajunnut ideaa.

   Poista
 3. Minäkin tunnustan. Mutta ei se mitään, soitan myös pasuunaa! Antanet siis anteeksi :). Vaimoni odottaa kovasti kaakaopostauksia.

  VastaaPoista
 4. Tunnustan, mutta aikamoinen juttu kun Ylekin linkkasi facessa tänne! Elokuvat on eri hieno taiteenlaji, listojakin rakastan pohjattomasti, mutta ilmaisen huoleni siitä, että tuleekohan kaakaoasiat nyt varmasti kanssa käsiteltyä samara pietiteetillä kuin elokuvat. Toivon niin.

  VastaaPoista
 5. En ole äitisi kaveri! Minulla ei ole hajun häivääkään keitä sinä ja äitisi olette :) Silti aion seurata tätä blogia.
  Jos listoista tykkäät niin kannattaa joku päivä lukea Erlend Loen kirja Supernaiivi.

  VastaaPoista
 6. Hei.

  Haluaisin lukea tiukan analyysin Bill & Ted -elokuvista. Terveisiä äitille.

  VastaaPoista
 7. En ole äidin kaveri, mutta pidän loistojuttuna, että ikäisesi tyypit harrastaa kirjoittamista :) Päiväkirjat oli oma juttuni sillon aikanaan, mutta blogit on myös todella jees. Tärkeintä, että tekstin tuottaminen ei ole täysin outo asia nuorisolle. Ja hyvin kirjoitat, tosi symppis blogi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se omituista. Kun kirjoitin päiväkirjaani koulussa, aika monet urkkivat ja ihmettelivät.

   Poista
 8. Heippa! Hieno blogi! En ole äitisi kaveri, mutta aion jatkaa blogin seuraamista. Tsemppiä bloggaamiseen! :)

  VastaaPoista
 9. Enpä ole mäkään äitisi kavereita, enkä varmaan edes kaverin kavereita, somen voima on ihmeellinen! Mutta tulin vaan sanomaan, että älä sit ota paineita isosta yleisöstä - me tultiin katsomaan, kuinka teet omaa juttuasi omalla tavallasi, jatka ihan normisti vaan.

  VastaaPoista
 10. Tunnustan. Mutta seuraan innolla blogiasi: myös minä pidän elokuvista, listoista ja erityisesti kaakaosta (en ole koskaan juonut kahvia, teetä juon joskus).
  Sinulla on tosi hyvä ote kirjoittamiseen, tekstisi on analyyttistä mutta kuitenkin humoristista. Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 11. En (tietääkseni) ole äitisi kaveri, mutta tykkään lukea hyviä elokuvajuttuja. Sinun ikäisenäsi kirjoittelin omaa lehteä kirjoituskoneella, voi hyvänen aika... Keep up the good work!

  VastaaPoista
 12. Löysin sinun blogisi Yle Teeman kautta ja 19-vuotiaana elokuvaharrastajana olen todella iloisesti yllättynyt, että sinun ikäisesi nuori mies on innostunut samoista elokuvista kuin minä (Harold ja Maude on yksi suosikkielokuvistani)! Kirjoitat ja analysoit elokuvia erittäin hyvin, ja analyysisi Team America: World Policesta sai minut pistämään tuon elokuvan katselulistalle! Seuraan tätä blogia ehdottomasti ja toivon, että kaverini tekevät sen myös. Jatka tätä työtä ja hyvien elokuvien katsomista!

  Ja jos saan katsottavaa ehdottaa, minusta olisi mukava nähdä analyysejäsi Jacques Tatin elokuvista.

  P.S. Ja en ole äitisi kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :) Harold ja Maude on kyllä mieletön. Eihän tämä niin sanottu ´´analysoiminen´´ ole muuta kuin sonnanjauhantaa, mutta kiva kun pidät :) Jos pidät South Parkistä, pidät taatusti myös Team Americasta. Jaques Tatilta jotain lainasinkin kirjastosta, mutta en ehtinyt katsoa.

   Poista
 13. Täälläkin yksi "ei äidin kaveriksi" ilmoittautuva, heti blogiisi törmätessä laitoin sen lukulistalle. Odotan innolla tulevia elokuvapostauksiasi ja myös niitä kaakaojuttuja, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 14. Minä tunnustan vain puoliksi: en tunne äitiäsi livenä, vain netissä. :) Mutta rakastan elokuvia, kaakaota ja listoja, ja jo siksi aloin innolla seurata blogiasi. Olet aivan mainio kirjoittaja! Ellen tietäisi ikääsi, olisin luullut sinua parikymppiseksi opiskelijanuorukaiseksi. :)

  Ja jos toiveita saa esittää, lukisin mieluusti tuotevertailuja erilaisista kaupan kaakaoista, sekä mielipiteitäsi erityisesti kotimaisista klassikkoelokuvista. Kaikki käy, mutta omia suosikkejani ovat erityisesti Aki Kaurismäen ja Matti Kassilan elokuvat. Lisäksi suosittelen sinulle Klaus Härön elokuvaa Miekkailija. Minusta se on mahtavan hyvä, mutta lukisin mielelläni sinun mielipiteesi. :)

  Kirjoitusintoa ja -iloa, ja hyviä leffa- ja kaakaohetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Äidillä on kyllä paljon nettikavereita. Tuotevertailuja on kyllä täytynyt tehdä, mutta sitä varten täytyy kyllä paljon hörppiä. Mulla on hyllyssä kyllä Kauas Pilvet Karkaavat, täytys kyllä vilkaista.

   Poista
 15. Juu, tunnen äitisi, mutta noin viidentoista vuoden takaa.
  Halusin tulla kehumaan: on hyvä että katsot leffoja noin laajalla skaalalla. Kaikista lajityypeistä voi aina löytää jotain, ja joskus yllättävistä paikoista löytyy kaikkein kiinnostavimpia tapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen itsekin yrittänyt katsoa laajalla skaalalla elokuvia.

   Poista
 16. Janna täs moi, toivottavasti tuut taas pian äitees kaa Suamen Turkuun niin voidaan mennä jokirantaan kiskoo pärinäkannut ja puhua loistoelokuvista, kuten Stepbrothers ja Hokkarihemmot. Odottelen myös arvioita Paluu Tulevaisuuteen -trilogiasta ja Jurassic Parkista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Täytyyhä sitä pärinäkannut vetää. Varmaan, kyllä menee uuden vuoden puolelle. Jurassic Parkista ja Paluu Tulevaisuudesta-trilogiasta vois kyllä tehdä arvostelun. Ootko muuten kuullut Rick ja Morty-sarjasta? SE o vähä niinku Paluu Tulevaisuuteen.

   Poista
  2. En oo kuullutkaan! Tämä erhe pitää ehdottomasti paikata. Kiitos vinkist!

   Poista